Xtenex: elastische compressie hardloop veters

Xtenex: elastische compressie hardloop veters

Voorkom blessures met de slimme gepatenteerde Xtenex veters. De veters zijn elastisch en bieden je daardoor altijd een optimale drukverdeling in de schoen. Ze knellen de voet niet af en bieden je elasticiteit bij natuurlijke zwelling van de voet.

Xtenex sport veters zijn speciaal ontwikkeld ter bevordering van drukverdeling van de hardloopschoen op de voet. Dit voorkomt blessures, verhoogt de stabilisatie van de voet en verbetert de doorbloeding van de voeten.


Bekijk onze Xtenex veters hier of informeer naar de verkooppunten door te mailen naar info@runspecialist.nl

Nooit meer losse veters of afknelling!

Normale veters kunnen, vooral tijdens het hardlopen, los gaan zitten of verplaatsen. Naast het feit dat het erg ongemakkelijk en oncomfortabel is kan dit verplaatsen van de veter ook voor enkele problemen zorgen. Wanneer de veters aan de voorkant van de schoen te strak gaan zitten, kan dit voor afknelling zorgen. Hierdoor kan vermoeidheid, pijn en verstijving van de voeten ontstaan, daarnaast wordt ook de natuurlijke zwelling van de voet tijdens het sporten tegengegaan. De pasvorm rond het middenvoetsbeentje wordt, bij verschuiving van de veters, vaak juist te ruim, hierdoor wordt de kans op uitglijden vergroot en vermindert de stabilisatie van de voorkant van de voet. Dit kan tot warmte wrijving lijden, waar vaak pijnlijke blaren door ontstaan. 


Nooit meer opnieuw strikken

De veters van Xtenex voorkomen deze problemen, doordat de veters altijd perfect op de plek blijven zitten. De veters hoeven, nadat je ze in het begin hebt aangebracht, nooit opnieuw geplaatst te worden. 


Stel de spanning van de veter in naar wens

Deze veters hebben namelijk een gepatenteerde elastische technologie, die aanpasbare spanning tussen de oogjes van de schoen mogelijk maakt. Deze technologie richt zich op de belangrijkste bron van bij schoeisel gerelateerde pijn en ongemak namelijk verschuiving van de veters. De knopen die in de veters zijn aangebracht produceren de spanning tussen de oogjes in de schoen. Hoe meer knopen tussen de oogjes, hoe minder spanning. Hoe minder knopen, hoe meer spanning. Deze knopen houden de veters ten alle tijden op zijn plek, zodat ze niet kunnen gaan schuiven. 


Optimale stabilisatie van de voet

Extra stabilisatie wordt bereikt doordat de spanning aan de linker- en rechterzijde van de voet kunnen afwijken. Je kunt de veters vastzetten op de manier die het beste bij jou past. Dit helpt bij het stabiliseren en ondersteunen van de voet. 

Xtenex veters helpen bij het optimaal op spanning stellen van je hardloopschoenen! 
 
Xtenex veters in hardloopschoen 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden